Oriëntatietraining Sociaal ondernemen
Oriëntatietraining Sociaal ondernemen

Sociaal ondernemen is trending topic. Steeds meer ondernemers en starters realiseren zich dat het creëren van maatschappelijke impact van toegevoegde waarde is. Maar wat is sociaal ondernemen precies?

€ 0,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Sociaal ondernemen is trending topic. Steeds meer ondernemers en starters realiseren zich dat het creëren van maatschappelijke impact van toegevoegde waarde is. Niet alleen voor de maatschappij, maar ook voor hun eigen bedrijf. Klanten en opdrachtgevers vragen hier steeds vaker naar bij het aangaan van samenwerkingen.

Wat is een sociale onderneming precies? Wanneer bent u sociaal ondernemer? Hoe kunt u op een ondernemende manier impact creëren? Wilt u weten wat sociaal ondernemen voor uw bedrijf kan betekenen? Of wilt u starten met een sociale onderneming en meer weten over dit thema? Dan is deze training iets voor u.

UNIEKE VOORDELEN

 • U bouwt een netwerk op met ondernemers en starters die geïnteresseerd zijn in sociaal ondernemerschap.
 • Er is een vervolgtraining 'Van idee naar sociale onderneming' waarin u daadwerkelijk aan de slag gaat met sociaal ondernemerschap binnen uw (nog te starten) bedrijf.

RESULTAAT
 • Het begrip sociaal ondernemen kent voor u geen geheimen meer
 • U leert het verschil tussen sociaal ondernemen en maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • U maakt kennis met het speelveld van sociaal ondernemers en het creëren van maatschappelijke impact
 • U weet of sociaal ondernemen iets voor u en/of uw bedrijf is
 • U weet hoe het ROZ u verder kan helpen op het gebied van sociaal ondernemen

PROGRAMMA
 • Definitie van sociaal ondernemen
 • Praktijkvoorbeelden van sociale ondernemingen
 • Inclusieve arbeidsmarkt
 • Dienstverlening ROZ sociaal ondernemen

WERKWIJZE

De training wordt verzorgd door de accountmanagers sociaal ondernemen van het ROZ. Aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden krijgt u inzicht in de betekenis van sociaal ondernemen. Er is volop ruimte voor de inbreng van ideeën voor het creëren van maatschappelijke impact vanuit de groep.

QUOTE VAN DEELNEMER

"De training heeft me veel inspiratie en inzicht gegeven over wat een sociale onderneming vooral WEL is en wat het NIET is. Door het enthousiasme van de trainer en vele inspirerende voorbeelden krijg je veel energie om zelf aan de slag te gaan om de wereld met jouw onderneming een beetje mooier te maken." - Joyce Vorgers

DOELGROEP

Ondernemers en starters die meer willen weten over sociaal ondernemerschap en benieuwd zijn of het iets voor hen is. Ook andere geïnteresseerden vanuit organisaties, gemeenten of maatschappelijke instellingen zijn van harte welkom. Weet u al wat sociaal ondernemen is en wilt u een sociale onderneming starten? Dan raden wij u aan de vervolgtraining 'Van idee naar sociale onderneming' te volgen.

LOCATIE

Ondernemerscentrum H164, Enschedesestraat 164 in Hengelo. Zie ook de aanmelddata voor eventuele locaties elders.