Impact meten

Impact meten
Impact meten
Je wilt als ondernemer de impact van jouw bedrijf meten, en je wilt meer meten dan alleen de financiële impact. DATA IN OVERLEG, afhankelijk van voldoende aanmeldingen.
€ 90,00
Prijs per training

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 

Vandaag de dag is roepen dat je maatschappelijk verantwoord of sociaal onderneemt niet meer voldoende. Je moet het ook laten zien en meetbaar maken. Dit kan door ‘impact te meten’. Tijdens deze training leer je hoe jij de waarde, die jouw onderneming bijdraagt aan de maatschappij, in beeld brengt.

Steeds meer ondernemers vinden het belangrijk om socialer/impactvoller te ondernemen. Ook de consument kiest steeds bewuster en vindt het belangrijk hoe sociaal bewogen een ondernemer is. 

Als jij als ondernemer zegt dat je duurzaam bent of dat je mensen met een uitdaging een kans biedt binnen jouw bedrijf, dan willen de stakeholders (zoals klanten, opdrachtgevers, personeel, leveranciers, financiers, etc.) ook zien wat je dan precies doet en wat dat oplevert. Door als ondernemer jouw impact te meten én te laten zien kunnen zij ook die bewuste keuze maken om met jou zaken te doen. 

UNIEKE VOORDELEN

 • Na het volgen van deze training kun jij duidelijk aan jouw stakeholders laten zien welke impact jij maakt met jouw bedrijf. 

 • Onze adviseurs impact ondernemen staan direct klaar om jouw persoonlijke vragen te beantwoorden. Zij beschikken over een breed netwerk waar jij gebruik van kunt maken.


RESULTAAT

 • Je leert het belang van impact meten. 

 • Je krijgt inzicht in handige tools die jou helpen bij het meten van impact. 

 • Je werkt toe naar een eindproduct: je brengt de waarde die jouw onderneming bijdraagt aan de maatschappij in kaart.

 • Je krijgt tips over storytelling en leert hoe jij jouw gemeten impact goed onder de aandacht kunt brengen.


PROGRAMMA

 • Belang van impact meten

 • Handvatten, tools en inspiratie voor impact meten

 • Zelf aan de slag met het meten van impact

 • Verandertheorie

 • Storytelling


WERKWIJZE

De training bestaat uit drie modules van 3,5 uur (incl. lichte lunch) en wordt verzorgd door Marte Di Prima, Marloes Bertelink en Arjan Middelkoop, onze adviseurs impact ondernemen. Zowel tijdens de trainingen als thuis ga je aan de slag met impact meten.

REVIEW

"Deze training kwam precies op het juiste moment voor ons. We waren net bezig met het herschrijven van onze strategie, missie en visie. Het meten van onze impact op het gebied van milieu hebben we heel goed in beeld. Impact meten op het gebied van mensen is een stuk ingewikkelder en daar hadden we zelf ook veel vragen over. Hoe meet je nou geluk? Hoe meet je dat iemand een stapje vooruit doet? De training heeft ons daar wel bij geholpen. We treden daar ook eigenlijk nooit mee naar buiten. De training heeft ons de ogen wel geopend dat we meer moeten laten zien welke impact we maken." - Kringloopbedrijf De Beurs

DOELGROEP

Je wilt als ondernemer de impact van jouw bedrijf meten, en je wilt meer meten dan alleen de financiële impact. Ondernemers uit heel Overijssel kunnen zich aanmelden voor deze training. 

LOCATIE

Ondernemerscentrum H164, Enschedesestraat 164 in Hengelo.Deze training is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.