Inspiratiesessie Sociaal ondernemen

Inspiratiesessie Sociaal ondernemen
Inspiratiesessie Sociaal ondernemen

Sociaal ondernemen is trending topic. Steeds meer ondernemers en starters realiseren zich dat het creëren van maatschappelijke impact van toegevoegde waarde is. Maar wat is sociaal ondernemen precies?

€ 0,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Sociaal ondernemen is trending topic. Steeds meer ondernemers en starters realiseren zich dat het creëren van maatschappelijke impact van toegevoegde waarde is. Niet alleen voor de maatschappij, maar ook voor hun eigen bedrijf. Klanten en opdrachtgevers vragen hier steeds vaker naar bij het aangaan van samenwerkingen.

Wat is een sociale onderneming precies? Wanneer ben je sociaal ondernemer? Hoe kun je op een ondernemende manier impact creëren? Wil je weten wat sociaal ondernemen voor jouw bedrijf kan betekenen? Of wil je starten met een sociale onderneming en meer weten over dit thema? Dan is deze inspiratiesessie iets voor jou.

UNIEKE VOORDELEN

 • Je bouwt een netwerk op met ondernemers en starters die geïnteresseerd zijn in sociaal ondernemerschap.

 • Er is een vervolgtraining 'Van idee naar sociale onderneming' waarin je daadwerkelijk aan de slag gaat met sociaal ondernemerschap binnen jouw (nog te starten) bedrijf.


RESULTAAT

 • Het begrip sociaal ondernemen kent voor jou geen geheimen meer.

 • Je leert het verschil tussen sociaal ondernemen en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 • Je maakt kennis met het speelveld van sociaal ondernemers en het creëren van maatschappelijke impact.

 • Je weet of sociaal ondernemen iets voor jou en/of jouw bedrijf is.

 • Je weet hoe ROZ je verder kan helpen op het gebied van sociaal ondernemen.


PROGRAMMA

 • Definitie van sociaal ondernemen

 • Praktijkvoorbeelden van sociale ondernemingen

 • Inclusieve arbeidsmarkt

 • Dienstverlening ROZ sociaal ondernemen


WERKWIJZE

De training wordt verzorgd door Marte Di Prima en Ilse van den Brand,  adviseurs sociaal ondernemen bij ROZ. Aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden krijg je inzicht in de betekenis van sociaal ondernemen. Er is volop ruimte voor de inbreng van ideeën voor het creëren van maatschappelijke impact vanuit de groep.

QUOTE VAN DEELNEMER

"De sessie heeft me veel inspiratie en inzicht gegeven over wat een sociale onderneming vooral WEL is en wat het NIET is. Door het enthousiasme van de trainer en vele inspirerende voorbeelden krijg je veel energie om zelf aan de slag te gaan om de wereld met jouw onderneming een beetje mooier te maken." - Joyce Vorgers

DOELGROEP

Ondernemers en starters die meer willen weten over sociaal ondernemerschap en benieuwd zijn of het iets voor hen is. Ook andere geïnteresseerden vanuit organisaties, gemeenten of maatschappelijke instellingen zijn van harte welkom. Weet je al wat sociaal ondernemen is en wil je een sociale onderneming starten? Dan raden wij je aan de vervolgtraining 'Van idee naar sociale onderneming' te volgen.

LOCATIE
Vanaf augustus geven we onze trainingen weer op locatie in Ondernemerscentrum H164 aan de Enschedesestraat 164 in Hengelo.